Translate This Page |
[News] Etyka
Autor: jaro60 dnia 26 maj : 08:02 Swieta racja. [News] Uzdrowiciel Autor: jaro60 dnia 21 maj : 13:23 I co na to Puste Obietnice,cos zapanowala dziwna c [ more ... ] [News] Normalność Autor: jaro60 dnia 21 kwi : 07:45 Dla mnie, to Tusk jak wroci do kraju to powiinien [ more ... ] [News] Wykład dr Zbigniew Stanuch "Golgota Kobiet - relacje więźniarek Ravensbrück Autor: Jan II dnia 14 kwi : 10:07 Bardzo przejmujący wykład. Ale mówienie o kobietac [ more ... ] [News] Paplecznik - czyli wTylewizji po Goleniowsku cześć 10 Autor: MW dnia 02 kwi : 16:27 Przegadane to . Podane w mało ciekawej medialnie f [ more ... ] [News] Sedno sprawy Autor: jaro60 dnia 17 mar : 13:16 Oczywista prawda.Tylko opozycyjni POpaprancy mowia [ more ... ] [News] Nobliści Autor: jaro60 dnia 28 sty : 08:01 SWIETA RACJA. [News] Ja nie mam czasu! Autor: admin dnia 17 sty : 00:45 Jasne że to nie tajemnica. Chodzi o radnego Czerw [ more ... ] [News] Ja nie mam czasu! Autor: MW dnia 17 sty : 00:18 " eden z radnych" - jak wiecie który to dlaczego [ more ... ] [News] Park 750 - lecia Goleniowa i konsultacje społeczne??? Autor: Jan II dnia 11 gru : 22:19 Uważam - w przeciwieństwie do Pani Muszyńskiej, że [ more ... ] |
GOLENIÓW.NET.PL Wśród wielu wystawców odbywającego się 1-3 lipca III Festiwalu Hanzeatyckiego w Goleniowie byli wolontariusze Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh). Czym się zajmowali? Częstowali smalcem.
„Kroma ze smalcem bez smalcu”, taki napis przyciągał wielu uczestników festiwalu na stoisko, na którym przez trzy dni wspólnie z Towarzystwem Przyjaciół Dzieci oraz Stowarzyszeniem Odnowy Wsi „Zapiecek” gościli wolontariusze lokalnej filii ChSCh. – Prowadziliśmy stoisko promujące zdrowy styl życia, a w szczególności kuchnię wegetariańską – wyjaśnia Iwona Fijałkowska, kierownik filii w Goleniowie. – Oprócz smalcu przyrządzonego z tłuszczów roślinnych i granulatu sojowego mieliśmy chleb domowego wypieku – na drożdżach i zakwasie, herbatki ziołowo-owocowe – furorę robiła między innymi „Herbatka na urodę dla panów” z mięty i nagietka. Były też suszone zioła, pasty do chleba z drożdży i z soczewicy, pieczenie z selera oraz ze słonecznika z rozmarynem. Produkty wegetariańskie przypadły do gustu uczestnikom „Nie wiedziałem, że kuchnia bez mięsa jest taka smaczna” – to często pojawiające się opinie. Choć pogoda dopisała dopiero w ostatnim dniu festiwalu, stoisko ChSCh odwiedziło mnóstwo osób. Jak podkreśla Iwona Fijałkowska, ludzie bardzo chętnie rozmawiali na temat zdrowia i prosili o przepisy na wegetariańskie potrawy. [ Czytaj dalej ... ] Do wystawianie komentarzy na tej stronie wymagane jest zalogowania się - zaloguj się lub kliknij tutaj , aby się zarejestrować.
|
|