Translate This Page |
[News] Etyka
Autor: jaro60 dnia 26 maj : 08:02 Swieta racja. [News] Uzdrowiciel Autor: jaro60 dnia 21 maj : 13:23 I co na to Puste Obietnice,cos zapanowala dziwna c [ more ... ] [News] Normalność Autor: jaro60 dnia 21 kwi : 07:45 Dla mnie, to Tusk jak wroci do kraju to powiinien [ more ... ] [News] Wykład dr Zbigniew Stanuch "Golgota Kobiet - relacje więźniarek Ravensbrück Autor: Jan II dnia 14 kwi : 10:07 Bardzo przejmujący wykład. Ale mówienie o kobietac [ more ... ] [News] Paplecznik - czyli wTylewizji po Goleniowsku cześć 10 Autor: MW dnia 02 kwi : 16:27 Przegadane to . Podane w mało ciekawej medialnie f [ more ... ] [News] Sedno sprawy Autor: jaro60 dnia 17 mar : 13:16 Oczywista prawda.Tylko opozycyjni POpaprancy mowia [ more ... ] [News] Nobliści Autor: jaro60 dnia 28 sty : 08:01 SWIETA RACJA. [News] Ja nie mam czasu! Autor: admin dnia 17 sty : 00:45 Jasne że to nie tajemnica. Chodzi o radnego Czerw [ more ... ] [News] Ja nie mam czasu! Autor: MW dnia 17 sty : 00:18 " eden z radnych" - jak wiecie który to dlaczego [ more ... ] [News] Park 750 - lecia Goleniowa i konsultacje społeczne??? Autor: Jan II dnia 11 gru : 22:19 Uważam - w przeciwieństwie do Pani Muszyńskiej, że [ more ... ] |
GOLENIOW..PL W niedzielne popołudnie 21 grudnia 2014 r. w Goleniowskim Domu Kultury przeprowadzony został konkurs „Polskie potrawy wigilijne”. Swoje wigilijne specjały ocenie jury poddało 15 uczestników zbiorowych i indywidualnych. Podobnie jak w latach ubiegłych, pod uwagę brane były walory smakowe i estetyka potraw oraz wystrój stołów, na których były one prezentowane. Pracami ponad 20-osobowego jury kierowali Wiesław Kartasiński – szef restauracji hotelu Radisson w Szczecinie oraz Anna Szatkowska – szef restauracji hotelu Europa w Szczecinie. Po degustacji wszystkich zgłoszonych do konkursu potraw, jury postanowiło przyznać następujące nagrody i wyróżnienia: Kategoria zupy i barszcze I – Janina Detz z Koła Gospodyń (KG) w Osinie za zupę grzybową z kluskami naleśnikowymi, II – Wielofunkcyjna Placówka Opiekuńczo – Wychowawcza nr 1 za barszcz czerwony, III – Jadwiga Wierzbicka z KG w Osinie za barszcz czerwony z buraków, Wyróżnienia – Jadwiga Grajek z Uniwersytetu Trzeciego Wieku (UTW) za barszcz z buraków, Krystyna Chojnacka z KG w Węgorzy za barszcz z buraków oraz Samorząd Uczniowski z Zespołu Szkół nr 1 za zupę grzybową; Kategoria potrawy z ryb I – Technikum Żywienia nr 2 w Maszewie za karpia w cieście z orzechami z sosem chrzanowo-jabłkowym, II – Stanisława Matusiak – KG z Węgorzy za rybę po grecku, III – Zespół Szkół – Szkoła Przysposabiająca do Pracy za śledzia z jałowcem, Wyróżnienia – Danuta Gil ze Stowarzyszenia „Barnim” za rybę po japońsku oraz Ryszarda Bartoszewicz z UTW za śledzia w marchewce; Ciasta i wypieki I – Małgorzata Kozak za tort makowy, II – Gimnazjum nr 1 Samorząd Uczniowski za ciasto krówka, III – Zespół Szkół – Zasadnicza Szkoła Zawodowa za biały piernik, Wyróżnienia – Janina Dymała z KG Węgorza za makowiec z jabłkami, Kazimierz Maj ze Stow. Barnim za makowiec świąteczny, Łucja Wietrzykowska z UTW za sernik oraz Zespół Szkół Rada Rodziców za makowiec, Kategoria pierogi, uszka i inne potrawy I – Teresa Chojnacka z KG Węgorza za sos borowikowy z łazankami, II – Maria Łozińska z UTW za pierogi, III – Wielofunkcyjna Placówka Opiekuńczo - Wychowawcza nr 2 za paszteciki z kapustą i grzybami, Wyróżnienia – Barbara Kujawska z KG Osina za kapustę postną oraz Marian Kubinowski za uszka grzybowe z barszczem grzybowym. Nagrodę specjalną ufundowana przez restaurację hotelu Europa jury przyznało Zasadniczej Szkole Zawodowej z Zespołu Szkół; wręczyła ją p. Anna Szatkowska. Nagrodę Grand Prix, ufundowaną przez Burmistrza Gminy Goleniów otrzymała Rada Rodziców z Zespołu Szkół nr 1 za śledzia w sosie curry w ziemniaku. Wręczyli ją burmistrz Robert Krupowicz oraz przewodniczący jury Wiesław Kartasiński. informacja pochodzi z serwisu Gminy i Miasta Goleniów -LINK- |
|