Translate This Page |
[News] Etyka
Autor: jaro60 dnia 26 maj : 08:02 Swieta racja. [News] Uzdrowiciel Autor: jaro60 dnia 21 maj : 13:23 I co na to Puste Obietnice,cos zapanowala dziwna c [ more ... ] [News] Normalność Autor: jaro60 dnia 21 kwi : 07:45 Dla mnie, to Tusk jak wroci do kraju to powiinien [ more ... ] [News] Wykład dr Zbigniew Stanuch "Golgota Kobiet - relacje więźniarek Ravensbrück Autor: Jan II dnia 14 kwi : 10:07 Bardzo przejmujący wykład. Ale mówienie o kobietac [ more ... ] [News] Paplecznik - czyli wTylewizji po Goleniowsku cześć 10 Autor: MW dnia 02 kwi : 16:27 Przegadane to . Podane w mało ciekawej medialnie f [ more ... ] [News] Sedno sprawy Autor: jaro60 dnia 17 mar : 13:16 Oczywista prawda.Tylko opozycyjni POpaprancy mowia [ more ... ] [News] Nobliści Autor: jaro60 dnia 28 sty : 08:01 SWIETA RACJA. [News] Ja nie mam czasu! Autor: admin dnia 17 sty : 00:45 Jasne że to nie tajemnica. Chodzi o radnego Czerw [ more ... ] [News] Ja nie mam czasu! Autor: MW dnia 17 sty : 00:18 " eden z radnych" - jak wiecie który to dlaczego [ more ... ] [News] Park 750 - lecia Goleniowa i konsultacje społeczne??? Autor: Jan II dnia 11 gru : 22:19 Uważam - w przeciwieństwie do Pani Muszyńskiej, że [ more ... ] |
Lubimy jeść smażone potrawy, ale boimy się czy to dobre dla zdrowia. Co w takie sytuacji robić? Smażyć, ale z głową!
Najlepiej nie dłużej niż 15 min. i na oleju rzepakowym. Dlaczego? Po pierwsze jest najbardziej stabilny wśród olejów ciekłych, po drugie – rafinowany olej rzepakowy jest neutralny w smaku i zapachu, a więc nie zmieni smaku smażonych produktów, po trzecie – są informacje, że olej rzepakowy łatwiej się odsącza od smażonych produktów, dzięki czemu są o 5-10% mniej kaloryczne i po czwarte – ma najwyższą temperaturę dymienia w porównaniu do innych olejów - prof. dr hab. Krzysztof Krygier, Katedra Technologii Żywności SGGW na fot. prof. dr hab. Krzysztof Krygier, Katedra Technologii Żywności SGGW Do wystawianie komentarzy na tej stronie wymagane jest zalogowania się - zaloguj się lub kliknij tutaj , aby się zarejestrować.
|
|